Verslag van De Veiling 2017

Op vrijdag 3 november 2017 is De Veiling van Obdam in De Brink gehouden

Wat een feest is het geworden en wat een opbrengst!!!

Geweldig zoals De Veiling Obdam is verlopen. Het was één groot feest.
Bij de start om 20.00 uur mocht de voorzitter Joan Peerdeman een volle zaal enthousiaste Obdammers begroeten. Ben Appel was weer helemaal op dreef en prees de koopjes, samen met de lady speaksters Truus Wijte en Karin Baas, als vanouds met enthousiaste gedrevenheid aan.
Van begin tot eind zat de stemming er goed in.

Jan deJan de Winter als nar Winter zweepte als nar de koop naar grote hoogte, zodat de verenigingen hun winst in de kavels, waarop ze 25, 50, of 75% hadden gezet, zagen toenemen. En wat te denken van de kerkbanken, de airco of het huis in Sauerland die door meerdere personen fel begeerd werden en uiteindelijk voor hoge bedragen werden geveild, sommige tot boven de 1000 euro.

Halverwege de avond had pastor Bert de eer om uit de ingeleverde loten drie winnaars te trekken. Anita de Haan, Lucie Leeuw en Roel Jansen waren de gelukkigen. Zij gaan heerlijk genieten van een diner bij Ah Tim, Dolomiti of De Amethist.

Toen om ongeveer één uur 's nachts het laatste koopje was geveild, werd bekend gemaakt dat de totale opbrengst van de veiling het gigantische bedrag van € 47.722,- was geworden.Pastor Bert trekt de winnende loten

€ 47.722,- !!!!

Een ongekend hoge score waar de beide monumentale gebouwen in ons dorp; de St. Victorkerk en het Brakenkerkje en de verschillende verenigingen in Obdam heel erg blij mee zijn.
Maar dit alles zou nooit mogelijk zijn geweest zonder u allen.
Alle gulle gevers, kopers, vrijwilligers, notaris Appel, de mensen van De Brink, nogmaals onze hartelijke dank.
We kunnen met recht zeggen; Obdam kan het, samen vierden we dit feest.

De verenigingen die dit jaar mee hebben gedaan zijn:

De Stichting St. Victorkerk Het Brakenkerkje De stichting Oud Obdam-Hensbroek De Stichting Jeugdwerk Obdam

En verder alle Verenigingen in Obdam, omdat ze een deel van de opbrengst van hun ingediende kavels gaan beuren!

Nogmaals enorm bedankt dat u het onderhoud aan onze beide kerkgebouwen mogelijk maakt en ook nog eens het verenigingsleven steunt.Het kooplustige publiek