Op vrijdag 9 november 2018 was er De Veiling van Obdam in dorpshuis De Brink

Tennisvereniging De Victors en Muzieklust deden dit jaar mee met De Veiling.

De Veiling heeft het fantastische bedrag van € 43.138,- opgeleverd.

Hartelijk dank allemaal, het was geweldig!

Het was de hele avond erg gezellig en af en toe ook bijzonder spannend wanneer twee mensen tegen elkaar opboden. Er werd soms zelfs geapplaudisseerd voor de winnaar.

Het was rond 01.30 uur toen Joan Peerdeman, de voorzitter van het veilingcomité, bekend maakte dat de veiling het fantastische bedrag van € 43.138,- heeft opgeleverd.

Ben Appel, de veilingmeester, had er een stevige avond aan want er werden maar liefst 453 kavels geveild. Naast heel veel kavels die het prima deden, waren met name de drie vakantiehuisjes erg in trek. Bijzonder in de smaak vielen ook de gezellige avondjes, zoals de klaverjas- en keezavondjes, de tapasworkshop, de Italiaanse avond, het smaak-vermaak-arrangement, happen en stappen, de snertwandeling enzovoorts. Ook de twee kerkbanken waren zeer gewild.

De muziekvereniging Muzieklust en Tafeltennisvereniging De Victors konden van tevoren elk hun drie jokers inzetten, op kavels waarvan ze verwachtten dat die een hoge score zouden behalen. Ze delen daarmee mee in de opbrengst van dat kavel voor 25%, voor 50% en voor 75%.

Zo zette Muzieklust haar 75% in op een verblijf in een prachtige vakantiewoning in Karinthië te Oostenrijk. Ook de Tafeltennis zette haar 75% in op een vakantiewoning. Dit betreft een karakteristiek vakwerkhuis in Siedlinghausen-Winterberg in Duitsland.

Alle mensen die kavels aangeboden hebben, deden mee in een loterij. Er waren drie dinerbonnen te winnen, elk goed voor een diner in een van de drie restaurants die Obdam rijk is. Halverwege de avond werden de loten door pastor Bert Glorie getrokken. En de winnaars zijn: mevr. de Boer, Dion Reus en de fam. Schouten. Eet smakelijk.

Zonder de hulp en inzet van heel veel mensen zou het niet gelukt zijn, daarom:

Hartelijk dank voor uw geldelijke donaties, de spullen en al de andere mooie kavels. Ook heel veel dank aan de bezoekers van de veiling, voor het enthousiast meebieden. Lopers en alle andere vrijwilligers u ook bedankt voor uw inzet. De Brink bedankt, een betere locatie is niet te vinden. Dank ook aan notaris Demaret van Appelnotarissen. Hij stelde vast dat alles volgens de regels is verlopen.

En niet te vergeten veilingmeester Ben Appel. Het ging als een speer, bedankt!

Het geld wordt weer heel goed besteed. De beide mooie kerkgebouwen in Obdam worden ermee in goede staat gehouden en het verenigingsleven deelt mee.

De Obdammers kunnen met recht trots zijn op hun dorp.

Ze hebben de leus: ‘VAN OBDAM VOOR OBDAM’ dubbel en dwars waargemaakt.