Hieraan wordt de opbrengst van De Veiling 2018 besteed

Sint Victorkerk

De dagkapel wordt opgeknapt en gaat Marcuskapel heten

Omdat de Marcuskerk van Hensbroek is gesloten en de parochianen nu in de St.Victor komen kerken, willen we ze graag een thuis gevoel geven.
Onze dagkapel die nog tijdens pastoor Beemster is gerealiseerd, was nodig aan een opknapbeurt toe. Daarom slaan we nu twee vliegen in één klap.
De vloerbedekking moet worden vervangen. Alles moet worden geschuurd, geplamuurd en geverfd.
Peter Wortel heeft daar meer dan 50 werkuren inzitten! Stoelen vervangen. Kortom een hele metamorfose. Het beeld van de H. Marcus die in de kerk van Hensbroek stond, krijgt in deze kapel een prominente plaats. Evenals de klok die aan de kerk was bevestigd.
Jan Beentjes zorgt met de tuinkabouters, dat deze klok nu buiten aan de gevel van de pastorie wordt bevestigd. Voortaan luidt de Marcusklok op donderdagmorgen, om alle mensen naar de Marcuskapel te roepen voor het bijwonen van de dienst om 9.00 uur.
Op zondagmorgen 2 december na een bijzondere viering wordt de Marcuskapel officieel in gebruik genomen.

Dit alles kan alleen gerealiseerd worden door de financiële steun van de Veiling.
En......mocht het weer zo´n klapper worden als het afgelopen jaar, dan kunnen in het voorjaar wellicht de kozijnen die verrot zijn, worden vernieuwd. Ook kan er dan meteen dubbel glas in worden geplaatst.
Dus kom naar de Veiling en steun daardoor het cultureel erfgoed van Obdam!

Het Brakenkerkje

Het doel van het Brakenkerkje is onderdeel van een meerjarenplan

Er is hard geld nodig, wat het gaat niet goed met de toren.

Lees hieronder wat de stichting daarover zegt.Met allerlei acties willen wij geld inzamelen voor zowel het dagelijks onderhoud als geld voor de investering van het onderhoud aan de toren. Er zit houtrot in de toren en dat moet bestreden worden. Mogelijk moet er in de nabije toekomst een nieuwe toren geplaatst worden.
Daarnaast begint het uurwerk kuren te vertonen. Herstel daarvan gaat ook geld kosten. De afgelopen tijd heeft het uurwerk vanwege manco's diverse keren stil gestaan.

Tafeltennisvereniging De Victors

Mooie bestedingsdoelen
Alex Top, Secretaris van de tafeltennisvereniging legt uit wat de plannen zijn.
Er zijn twee hoofddoelen laat hij weten:

Verduurzamen van het clubgebouw door middel van led-verlichting in de speelzalen en kantine
Hier zijn we al mee begonnen, maar het geld uit de veiling kan deze post mooi sluiten.

Onze beide speelzalen zijn zeer recent voorzien van ledpanelen wat een bezuiniging van meer dan 75% op onze verlichtingskosten zou moeten geven. Een aardige investering maar met het geld uit de veiling wordt deze kostenpost weer snel gedicht.

Vernieuwing van de zalen en een nieuw clublogo
Onze zalen zijn zeer recent in nieuwe kleuren geschilderd en tijdens het a.s. Obdammer-kampioenschap op 06-01-2019 zal ons nieuwe clublogo gepresenteerd worden. Jawel, we kunnen alvast verklappen dat er een nieuw Logo komt.
Hier zullen ook nieuwe shirts bij horen, wat een aardige kostenpost is.
Mogelijk kunnen we iets van een teaser maken voor ons nieuwe logo. Dit zouden we al via onze eigen facebook doen maar nu wordt het publiek mogelijk wat breder.

Muziekvereniging Muzieklust

Op de vraag waaraan ze de opbrengst willen besteden vertelde Annemarie Ursem van Muziekvereniging Muzieklust, dat ze in het jaar 2020 het 100-jarig bestaan vieren. 'Daar willen we een feestelijke invulling aan geven, en zoveel mogelijk mensen in Obdam hierbij betrekken. Muziekmaken kun je op jonge leeftijd starten, vanaf ongeveer 10 jaar, en je kunt het heel lang blijven doen.'

Zo doen zij projecten op onze basisscholen. Afgelopen jaar heeft dat in Obdam al plaatsgevonden op basisscholen de Caegh en de Kelderswerf. Volgend jaar gebeurt het weer en dan komt ook basisschool de Ark in Hensbroek erbij.

Hoe zit het in elkaar?

Het gaat om projecten van in totaal zes weken.
Allereerstmaken de leerlingen kennis met de verschillende instrumenten want er moet snel voor een instrument worden gekozen. Daarbij komen koperen blaasinstrumenten zoals de trompeten en de bugel aan bod. Ook de saxofoon en het slagwerk worden gepresenteerd. Speeddaten noemt Annemarie dat.

Vervolgens wordt er een aantal weken geoefend.

De laatste week gaat het echt gebeuren want dan mogen de kinderen het geleerde aan het publiek laten horen tijdens een uitvoering.

De ondervinding is dat per school behoorlijk veel kinderen meedoen aan deze introductielessen. Denk aan aantallen van 30 tot 60.

Aan de volwassen wordt natuurlijk ook gedacht. Hiervoor organiseerden zij een workshop, 'muziek leren spelen in 1 dag'.

Dat kost allemaal natuurlijk veel geld want er moeten gekwalificeerde muziekdocenten ingehuurd worden en er moeten extra instrumenten worden gehuurd of gekocht.