In 2017 ging de opbrengst naar:

De Sint Victorkerk
Het Brakenkerkje
Stichting Jeugdwerk Obdam
Stichting Oud Obdam-Hensbroek

Verder nog alle verenigingen die, van de kavels die ze indienden, een deel van de opbrengst kregen.

Hieronder informatie over de bestedingen.

De Sint Victorkerk

De gang en de sacristiehebben afgelopen jaar een grondige opknapbeurt gehad. Kijk eens hoe mooi het is geworden!

Afgelopen jaar heeft Jan Beentjes samen met vakmensen, de zijgang van de kerk en de sacristie opgeknapt. Een karwei dat allang op de nominatie stond, maar steeds hadden andere klussen voorrang.
Gelukkig dat het dankzij de steun van de Veiling dit jaar is gebeurd, want bij het vernieuwen van de elektriciteit- gas- en andere leidingen, die nog in zicht op de muren zaten, kwamen er meer mankementen naar voren. Door lekkage waren verschillende balken verrot en moesten worden vervangen. Alle deuren zijn weer teruggebracht tot de originele paneeldeur. De credenskast is opgeknapt. Leidingen van de CV onder de vloer omgelegd. Er zijn ook geen andere leidingen meer zichtbaar. De techniekkast is verbeterd, op de vloer is laminaat aangebracht, alles is opnieuw geschilderd.
Kortom een succes dankzij De Veiling.

Het Brakenkerkje

Er is hard geld nodig, want het gaat niet goed met de toren.
Lees hieronder wat de stichting daarover zegt.

Met allerlei acties willen wij geld inzamelen voor zowel het dagelijks onderhoud als geld voor de investering van het onderhoud aan de toren. Er zit houtrot in de toren en dat moet bestreden worden. Mogelijk moet er in de nabije toekomst een nieuwe toren geplaatst worden.
Daarnaast begint het uurwerk kuren te vertonen. Herstel daarvan gaat ook geld kosten. De afgelopen tijd heeft het uurwerk vanwege manco's diverse keren stil gestaan.

Stichting Jeugdwerk

Dionne van Loy vertelt:

U had het jeugdwerk gemaild met de vraag wat wij met de opbrengst van de Veiling hebben gedaan.

Allereerst vonden wij het een super gezellige avond!
Met het geld dat de veiling ons heeft opgeleverd, hebben wij een grote tarp gekocht. Dit is een groot, stevig doek die gespannen kan worden. Deze willen wij opzetten op kamp, met de jaarlijkse open dag van het jeugdwerk en op elke andere gelegenheid dat deze goed van pas komt. Zo heeft Huttendorp de tarp afgelopen zomer al gebruikt om schaduw te creëren voor de kinderen tijdens de extreme warmte. We zijn er onwijs blij mee en we zijn De Veiling dan ook erg dankbaar!

Oud Obdam Hensbroek

Stichting Oud Obdam-Hensbroek past binnenkort de verlichting in ’t Tuinhuis aan.

De Stichting Oud Obdam-Hensbroek heeft in 2017 meegedaan aan de De Veiling Obdam.

Daarbij werd aangegeven dat het bedrag dat de Stichting zou gaan ontvangen van het Veilingcomité besteed zou gaan worden ten behoeve van de verbetering van de verlichting in ’t Tuinhuis, het onderkomen van de Stichting.

De veiling 2017 heeft voor de Stichting Oud Obdam-Hensbroek het mooie bedrag van € 1.740,-- opgeleverd.
In 2018 is in overleg met Klaver Technisch Bedrijf een lichtontwerp gemaakt. Waarna een keuze is gemaakt voor de definitieve aanpassing van de verlichting.
Wij hopen in de loop van oktober, cq begin november 2018 het project te kunnen realiseren.

'De expositie Back tot he sixties' wordt in het zonnetje gezet

Tijdens onze komende expositie in februari 2019 zal het dan mogelijk zijn de diverse onderwerpen beter uit te lichten.
Overigens, het onderwerp van de expositie zal zijn: “Back tot he sixties” in Obdam en Hensbroek.
U kunt dan zien wat er ook met de van de Veiling Obdam ontvangen ontvangen bijdrage is gebeurd.

De afgelopen jaren hebben al veel Obdammers de weg gevonden naar ’t Tuinhuis.
Voor degenen die er nog onbekend mee zijn: ’t Tuinhuis is een restant van de voormalige Willibrordusschool, gesitueerd achter Supermarkt Deen. Het adres is Willibrordustuin 1 te Obdam.
Meer weten over “Oud Obdam-Hensbroek”, kijk op www.oudobdam-hensbroek.nl